Relatietherapie

Relatietherapie is naast coaching, loopbaanadvies en Sensi therapie, een onderdeel waar Weijtens Consultancy ook in gespecialiseerd is.

Relatietherapie is er op gericht om problemen tussen partners op te lossen. In iedere relatie komen spanningen en ruzies voor. Dit is op zich normaal en hoeft niet te duiden op een ongezonde of verstoorde relatie.
Wanneer partners echter tegen problemen oplopen waar zij zelf niet meer samen uitkomen, kunnen ze ervoor kiezen om hulp in te schakelen d.v.m. relatietherapie. Deze problemen kunnen o.a. optreden door: financiële moeilijkheden, ziekte, het krijgen van kinderen of de opvoeding daarvan, te grote werkdruk, overspel, etc.

Doel relatietherapie

Relatietherapie heeft als doel om de neerwaartse spiraal te doorbreken, inzicht te krijgen in onderliggende patronen en beter te leren communiceren met elkaar, zodat de liefde weer kan gaan stromen. Beide partners zullen energie in zichzelf en in de relatie moeten steken om de relatietherapie te laten slagen. Relatietherapie is geen lijmpoging, maar het biedt de mogelijkheid om weer op een intensieve en gezonde manier met elkaar in gesprek te komen. Vaak is de beleving van de partners rondom een en hetzelfde onderwerp niet hetzelfde. Het in alle openheid doorwerken van ieders beleving, levert vaak onverwachte gezichtspunten op. Dit vormt een zekere basis voor een nieuwe omgang met elkaar.

Werkwijze relatietherapie

We gaan in op wat we zien gebeuren tussen beide partners en hoe men met elkaar omgaat, geven inzicht in hoe de onderlinge patronen verstoord zijn en zijn voor beide partijen een duidelijke spiegel. We werken met concrete opdrachten en huiswerk. In de begeleiding zijn respect voor elkaar, veiligheid, duidelijkheid en aandacht, belangrijke elementen.

Deze behandeling wordt gegeven door Agnes Bouwdewijns.

Wil je meer informatie, neem dan contact op met Weijtens Consultancy: info@weijtensconsultancy.nl

Vergoeding relatietherapie
Voor particulieren is gedeeltelijke vergoeding via de zorgverzekeraar mogelijk bij de juiste aanvullende verzekering.